Wanneer de drager de alarmknop op het horloge indrukt, worden de (maximaal 12) noodcontacten gewaarschuwd door een push-melding van de SmartWatcher®App. Alle noodcontacten dienen deze Smartwatcher®App daarom zo snel mogelijk te installeren. Door het openen van de push-melding komen de helpers direct in App, waar een kaartje de positie van de drager weergeeft. Ook zien zij twee zogenaamde 'hotkeys': een gele en een rode. De rode hotkey biedt een directe verbinding met de hulpdiensten (112). De gele hotkey is een directe koppeling met het telefoonnummer van het noodoproephorloge. Deze dient de helper in te drukken om de spraakverbinding op te zetten. De eerste helper die op deze manier met het horloge contact opneemt, kan via de ingebouwde microfoon en luidspreker van het horloge direct spreken met de drager. Er is hier slechts één spraakverbinding mogelijk; andere helpers die ook willen inbellen zullen een ingesprektoon horen. Hierdoor weten zij wel dat er al een spraakverbinding actief is.

Tip voor noodcontacten: In het online Horloge Beheersysteem kan de interval (elke 30/60 sec.) van de push-meldingen tijdens een alarm aangepast worden onder 'Horloge instellingen' bij 'Periodieke Waarschuwingen'.

In de onderstaande video vindt u een demonstratie van een alarm met een FAMILIE & VRIENDEN abonnement: