Wanneer de drager de alarmknop op het horloge indrukt, worden de (maximaal 12) noodcontacten allemaal tegelijkertijd opgebeld op hun vaste nummer of mobiele telefoon (of allebei). Door middel van de ingebouwde microfoon en luidspreker kunnen de helpers nu in een groepsgesprek (conference call) met de drager en elkaar praten om zo de hulp te coordineren.

Wanneer de helpers met een smartphone ook de SmartWatcher®App geinstalleerd hebben, krijgen zij net vóór de oproep ook een push-bericht in hun berichtencentrum. Nadat zij met de drager gesproken hebben kunnen zij, zolang het alarm actief is, in de app de locatie van de drager bekijken.

In de onderstaande video vindt u een demonstratie van een alarm met een FAMILIE & VRIENDEN PLUS abonnement: