Afhankelijk van het gekozen abonnement hebben de helpers een smartphone nodig om over een aantal opties te kunnen beschikken.

Als er gekozen is voor het Familie en Vrienden abonnement hebben de helpers een smartphone nodig om de SmartWatcher® app te installeren. De helpers zullen push berichten ontvangen bij een actief alarm en kunnen het horloge lokaliseren en opbellen.

Als er gekozen is voor het abonnement Familie en Vrienden Plus zullen de helpers een telefoonoproep ontvangen tijdens een actief alarm (zowel op mobiele als vaste telefoons)

Met het Familie en Vrienden Plus  abonnement is onze SmartWatcher® app geen vereiste voor de helper, maar als er minstens één mobiel telefoonnummer is toegevoegd als helper, moet ook minstens één helper onze SmartWatcher® app downloaden en installeren.

Het is niet nodig voor de andere helpers, tenzij zij de SmartWatcher® app willen gebruiken om de geolocatie van de drager te zien in geval van een actief alarm.