Afhankelijk van het gekozen abonnement hebben de helpers een smartphone nodig om over een aantal opties te kunnen beschikken.

Als er gekozen is voor het Familie en Vrienden abonnement hebben de helpers een smartphone nodig om de SmartWatcher® app te installeren. Via de SmartWatcher® app zullen de helpers push berichten ontvangen bij een actief alarm en kunnen zij het horloge lokaliseren. Tevens kunnen de helpers vanuit de SmartWatcher® app de drager direct op het horloge opbellen.

Als er gekozen is voor het abonnement Familie en Vrienden Plus zullen de helpers een telefoonoproep ontvangen tijdens een actief alarm. Dit is zowel mogelijk met een smartphone als met een vaste lijn. Helpers hebben alleen een smartphone nodig als ze door middel van de SmartWatcher® app ook de drager willen lokaliseren tijdens een actief alarm.