Een actief alarm kan op drie verschillende manier worden beëindigd.

1) De eerste ook de voorkeursmanier om een alarm te beëindigen, is wanneer de laatste helper de telefoonoproep beëindigd. Na het groepsgesprek, wanneer de laatste helper heeft opgehangen, wordt het alarm automatisch beëindigd. Weer er wel van bewust dat de communicatie tussen de drager en de helpers minstens 30 seconden moet duren voordat dit scenario van geldt.

2) Een andere optie is om het alarm op het horloge te beëindigen. Tijdens een actief alarm kunt u op het rode alarm icoon drukken. Vervolgens krijgt u de keuze om of het alarm te beëindigen of om voort te zetten. Door op de 'beëindig alarm' knop te drukken op het scherm, stopt de drager het alarm.

3) De derde optie is om het alarm te beëindigen via het horlogebeheerportaal. De beheerder van het horloge kan dit doen door bij 'Alarm historiek' het alarm te beëindigen.